Hoi,

Hoi,

mijn naam is Tosca van den Braak. Ik ben opgegroeid in Amersfoort en ging op mijn 20ste op kamers in Zwolle. In Zwolle heb ik reclame, presentatie en communicatie gestudeerd aan het Cibap en daarna ben ik naar ArtEZ hogeschool voor de kunsten gegaan, hier ben ik afgestudeerd richting Fine Art. Ondertussen woon ik nog steeds in Zwolle waar ik dagelijks in mijn atelier te vinden ben.

Als autonoom kunstenaar ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn ideeën vorm te geven. Ik werk graag met verschillende materialen en ben voortdurend bezig met het verkennen van hun mogelijkheden. Elk concept dat ik bedenk, vraagt om specifieke materialen en technieken, dus ik heb een brede kennis van verschillende materialen opgebouwd. Ook leiden de eigenschappen van een materiaal tot nieuwe ideeën en ontdekkingen, wat mijn creatieve proces verrijkt.

In mijn kunstwerken vind je een constante rode draad: orde in de chaos. Ik ben gefascineerd door de ambivalentie van het leven en de manier waarop mensen met de wereld omgaan. Mijn werk weerspiegelt vaak mijn persoonlijke kijk op deze onderwerpen. Ik probeer de complexiteit van de wereld om ons heen te begrijpen en te visualiseren, en ik nodig de kijker uit om met een frisse blik naar hun eigen handelen en omgeving te kijken.

Ik hoop dat mijn werk bijdraagt aan een diepere reflectie op onze plaats in de wereld en ons vermogen om positieve verandering teweeg te brengen.